2021. január 29., péntek

Március 1-ről / pardon "április négyről szóljon az ének...."

"Húsvét tájéka", az idén április 4. Ez azt jelenti, hogy Orbán ősszel bezárt minket, és börtönben akarja tartani az országot legalább fél éven keresztül. Azt jelenti, hogy szándékosan tönkreteszi a vállalkozókat, földbe döngöli a kultúra maradékát, elveszi a diákok újabb hónapjait, végképp megbetegíti az embereket a bezárással. 
Azt jelenti, hogy még hónapokon keresztül fognak emberek megbetegedni, megnyomorodni, meghalni - nem a koronavírusban, hanem azért, mert Orbán Viktor bezárta előttük a kórházakat, és ezért nem szűrik ki időben a rákos daganatot, nem kezelik időben a szívbetegséget, nem műtik meg, nem rehabilitálják.
Ősszel fel voltak háborodva, mikor a sajtó az egyébként kritikán aluli, kókány jogalkotásukból arra következtetett, hogy ezt a szar vírusdiktatúrát meghosszabbították február elejéig. Hát valóban tévedtünk, mert tegnap már március 1-ig, a mai bejelentéssel meg minimum április elejéig húzzák. Sőt, még csak akkor "kerülhetnek elő a nyitás bizonyos kérdései". 
Ha tényleg ezt teszi, az annak a végső bizonyítéka, hogy Orbán Viktor teljesen alkalmatlanná lett a pozíciójára, és minél előbb takarodnia kell a hatalomból, DE, mondom DE csak az jöhet helyette, aki végre ki meri mondani, hogy nem maradhatunk áprilisig börtönben, aki ki meri mondani, hogy nyitni kell, aki nem alibizik azzal, hogy minden maradjon bezárva és halálra ítélve, csak az állam nyomtasson több pénzt.
Ez a bejelentés Orbán Viktor legsúlyosabb kudarca 2010 óta.

Orbán Viktor: Én megvárom a kínai vakcinát, abban bízom a legjobban 

A kínaiakkal üzletelésnél nagyon figyelni kell az apró betűre, mert még egy spórolási pont van: a termék gagyi, és ez a sorok között le is van írva. Az ember megrendel valamit, ami Európában mindenütt vasból van, a képen látszik valami ami jól láthatóan fém, olyan a formája, annyi centi mint az európai, kosárba vele, rendelés. Megjön a termék, anyaga a legrosszabb spiáter öntvény. Reklamálsz. Válasz a festői Szencsenből: sehol sincs odaírva, hogy vasból van. Végignézed újra a hirdetést, és tényleg. Most már azt is látod, hogy a tömegéből tudnod kellett volna, hogy egy ekkora vasdarab nem ennyi gramm. Elvakított a lehetőség, hogy gyorsan-gyorsan, olcsón-olcsón lesz neked cuccod, miközben a sok hülye sorban áll az igaziért. 
Persze ettől simán lehet Kínából jó dolgokat venni, csődbe ment volna rég az Aliexpress, ha nem így lenne. 

Többek között ez jutott eszembe akkor amikor olvastam, hogy Orbán Viktor immár kínai vakcinával oltatná be magát. (Mert persze elhiszem, hogy ő már nincs rég beoltva valamelyik nyugatival, hát persze.) A másik meg az, hogy rendszeres aliexpress (banggod, geekbuying, gearbest stb.) kuncsaft vagyok, ezért megosztok pár tapasztalatot Pártunkkal és Kormányunkkal.

Nagyon-nagyon kell figyelni. El kell olvasni az összes létező review-t (és közben nem átváltani ezt az időt legalább 500.- Ft./óra áron a termék árába...) alaposan megnézni a képeket. Felmenni a youtube-ra, és keresni valami orosz vloggert, aki szétszedi a terméket és megnézi alaposan. Ha az ember nagyker célra rendel, kirepülni Kínába, megnézni a gyárat, helyben kipróbálni random termékeket. 
És folyamatosan figyelni, mert ha nem teszi meg az ember, a kínai partner első dolga lesz keresni, hogy mire nem figyelt a kedves vevő és ott hirtelen spórolni egyet. A kínai gyártás "művészete" persze ettől egy tanulható dolog, és ha az ember megtanulja (tanítják egyetemen) hogy mik a kínai játékszabályok, akkor lehet eredményesen csinálni. A bérgyártás támogatására ezért ügynökségek léteznek, akik leveszik ezt a terhet a megrendelő válláról - nyilván bizonyos jutalékért cserébe.
Aki ezeket a lépéseket nem tartja be, annak elkerülhetetlenül rossz tapasztalata lesz a kínai importtal. Az a nem mindegy, hogy ez egy dühösen a szemétbe hajított horgászbot vagy kenyérpirító lesz, vagy olyasmi, amit egy tűvel emberekbe juttatunk.
Mert, amit tegnap bejelentettek, az azt jelenti, hogy nem keressük a CE emblémát a terméken, nem nézzük meg orosz reviewerek videóit, hanem amelyiken a legtöbb rendelés van, bumm megrendeljük mi is. Ez kenyérpirítók esetében se szokott jó módszer lenni, pedig azokat nem is szúrják izomba...

Az egészben az az aljas, hogy a Viktor azt mondta? ma reggel, hogy akinek nem felel meg a kínai vakcina, az megy a sor végére és várhat a nyugati vakcinára. Közben pedig ezekre az emberekre lesz majd dühös a tömeg, mert hát miattuk nincs nyitás, mert nem oltatják be magukat a kínaival........

A kínai rendelés célja sok vakcina beszerzése gyorsan, mert abból lehet sokat lopni, gyorsan, valami menő offshore cégen keresztül. Nem cél viszont olcsón, vagy jó minőségben, esetleg követhető módon beszerezni. Az ilyen úri huncutságokból csak a baj van. Legyen gyorsan egy szerződés, írjuk alá, Belize-ben rádobjuk a szokott +70%-ot, aztán legfeljebb berakjuk a 15700 bontatlan lélegeztető mellé.


Másik kérdés vajon hányan fognak sorban állni a kínai cuccért....
Szerintem a sor vége jó hosszú lesz....pont erre játszanak, így fenntartható lesz jó sokáig a jelenlegi alapállapot, még, ha a Balaton nyitva is lesz nyáron, feltölteni a NER bukszákat....../most is kapott a Lőrinc 300 milliót az elmaradt foglalások miatt....../



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése