2020. december 14., hétfő

Fidesz és a média

Minden választásnál felmerül a volt-e csalás téma (és mindenütt), szóval ezzel nem tudok mit kezdeni, mert nincs hozzá infóm.
A médiafölényük ilyen izé.....amikor buktak, akkor a HírTV meg a Nemzet volt nekik; igaz, akkor bemehettek a köztévébe is, de alapvetően durván balos médiafölény volt. 
Online nincs médiafölényük, soha nem is volt. Híreket olvasni okostelefon is lehet; nyilván elképzelhető, hogy a nyugdíjasok és a mérleg nyelve, de mivel én már vidéken vagyok (ismét) és azért szóba kerül a politika, nagyon nem a médiafölényről szól a Fidesz-győzelem, hanem az emberek megszólításáról (van közös pont; az LMP-Momentum esetében szinte semmi) illetve arról, hogy 10 egység ellopott pénzből 1 egységből építenek valamit. Na, ezt korábban nem tapasztaltam (és nem, sosem szavaztam a Fideszre). Szóval, ha "Béla" annyit lát, hogy végre van járda, amire húsz éve vár, akkor behúzza az x-et.

A 2010 es nyerésükhöz nem igen kellett média felület hiszen négy évig mást sem csináltak csak járták az országot és kampányoltak, közben bojkottáltak mindent is, az így keletkező károkat meg ráfogták a szocikra. 
Az idős és a szegény réteg pedig nem fog az interneten híreket olvasni, csak a tv és a rádió. 4 évente 5 percnyi adásidővel nehéz megszólítani bárkit is. Ha lenne ma egy fidesz féle öszödi beszéd az ország feléhez nem jutna el, vagy ha igen, nem hinné el. 
A vége zseniális példa! Épül egy csomó minden ez tény, nem mindig hasznos épületek de épülnek/felújulnak stb. És az átlag szavazó nem néz mögé. Nem lesz gyanús, hogy bakker ez cefet drága, hanem átmegy "áh örüljünk, hogy épül valami..." és ezzel vége, senki nem kérdőjelezett meg semmit. Meg van elégedve mindenki azzal amit lát, nem gondol bele abba hogy mi lehetne. Nem gondol bele, hogy ha nem ötszörös áron újítanának fel egy műemléket full feleslegesen, akkor jutna pénz az utcájában járdára is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése