2020. december 14., hétfő

2111 a jövő

- Biztonságos napot, fertőzésmentes létezést! Emberi erőforrás igazolványt, tartózkodási hely-bejelentőt, munkáltatói igazolást, oltási könyvet, útvonalkövetési kimutatást, kötelező prevencióstevékenység-listát, szükségleti kártyát ellenőrzésre átadni szíveskedjék!

- Parancsoljon, kérem, itt vannak.

- Rendben, ellenőrzésre átvettük. Figyelmeztetem, hogy a maszk és a körgumis fejvédő közötti távolság legfeljebb 10 centi lehet, amennyiben a maszk teteje közvetlenül az orrnyereg alatt húzódik, akkor 8 centi.

- Magas a homlokom.

- Sajnáljuk, de ez nem jelent mentességet, az Emberi Erőforrás Formaruha Ellátó rendelkezik a szükséges egyedi igényeket kielégítő testeltakaró-darabokkal, az Operatív Törzs Védőfelszerelési alszakaszának 471/1029/2023 számú közleménye szerint a múlt héten szállítottak 150 ezer, a szabvány fejformától eltérő fejtakarót az 1. számú Kelet-Ázsiai Ellenőrzési Területről. Nos, a prevencióstevékenység-listájára jövő hét keddi határidővel felveszem kötelező eszközbeszerzésként. 

- Értettem, meglesz, remélem, nem túl drága.

- A munkáltatói igazolása szerint önnek még rendelkeznie kell 2110 feltétel nélküli alapkuponnal, az bőven fedezi. Csak nem költötte el másra? Nézzük csak az útvonalkövetési kimutatását… Ön 517 méterre távolodott el az egzisztálása alatti kijelölt ideiglenes tartózkodási helyétől.

- Bevásároltam.

- A kötelezően letöltendő applikáció félreérthetetlenül feltünteti, hogy fennállása alatti kijelölt tartózkodási helyétől 380 méterre található egy alapvető fogyasztási cikkeket árusító bolt.

- Igen, de ott nem kapok meg mindent, kénytelen vagyok fölkeresni a Központi Ellátó Kerületi Részlegét. 

- Mindjárt meglátjuk. Mutassa, kérem a beszerzett fogyasztási cikkeket.

- Tessék, itt vannak.

- Hm. Levespor, húspótló granulátum, szójaliszt… ezek mind kaphatóak a tartózkodási helyéhez legközelebb eső ellátóban. Ez mi?

- Sajt.

- Hogy mi? Ellenőriznem kell a szükségleti kártyáján. Önnek ez nem létfontosságú fogyasztási cikk. Ezennel elkobzom.

- De hát, szeretem…

- Hogy mit csinál? HUN4212-es közrendvédelmi erőforrás ellenőrizze a Ritkán Használt Kifejezések Tárában.

- Értettem, egyes számú felettes úr! „Szeret”… „szeret”, megvan. A Fauci-Ferguson Nemzetközi Kollektív Felelősségvállalási Egyezmény hatálybalépése előtt egy beazonosíthatatlan biokémiai folyamatra gyakran használt kifejezés. Fokozottan veszélyes.

- Ez igen kellemetlen. Önnek részt kell vennie egy hétvégi tudatfejlesztési tanfolyamon, amennyiben munkáltatója hozzájárul, úgy hétköznap délután is megteheti, de legkésőbb fél nyolckor be kell jelentkeznie a tartózkodási helyéről. Továbbá a meg nem engedett távolságra való eltávozásának szankcióját is meg kell állapítanunk…

- Ne haragudjon, Közrendvédelmi Erőforrás Elöljáró úr, de gyógyszertár sincs a közelben.

- És mit szerzett be a gyógyszertárban?

- Izé, hát, prosztatatablettát.

- Mutassa.

- Parancsoljon.

- Az átlagos tünetek enyhítésére ennek a mennyiségnek a fele is elég. Nem látom be, hogy minek van szüksége ennyire, az emberi erőforrás igazolványa szerint az ön családi állapota posztcsaládos.

- Igen, a feleségemet, akivel 15 évig házasságban éltünk, mivel az „A” fertőzési osztályba tartozik, elkülönítették tőlem. A gyerekekkel elváltoztatott néven és hangon tarthatom havonta egyszer online a kapcsolatot, mert ennek hiánya az Alkalmazotti Hatékonyságmérő Hivatal szerint nagyban rontaná a termelékenységi mutatómat, ezért kaptam külön engedélyt.

- Akkor becsülje meg magát.

- Megbecsülöm, megbecsülöm. Mégis olyan jó volna látni őket néhanap. Az összes feltételnélküli alapjövedelemkuponomat elkölteném, a szülinapjukra, meg a névnapjukra. Emlékszem, hogy készültünk rájuk, meg főleg a karácsonyra…

- Hogy mire? HUN4212-es közrendvédelmi erőforrás ellenőrizze a Ritkán Használt Kifejezések Tárában.

- Értettem, egyes számú felettes úr! „Karácsony”… „karácsony”, megvan. Az Új Felvilágosodás előtti babona, egyben anakronisztikus szokás, gyakran járt együtt fertőzésveszélyes gyülekezéssel. A Kiemelt Alkalmak Globális Paktuma értelmében felváltotta a „Greta Thunberg” online klímasztrájk évfordulóján az engedélyezett kontaktok között zoomolás.

- Kezdem úgy látni, hogy ön magas kockázati tényezőt jelent.

- Én, miért? Mert fölemlítettem a karácsonyt? Ártatlan ünnep volt, a gyerekeknek kipirult az arcuk, amikor megszólalt a csengő, és nem is ajándékokat várták, hanem csak az este különlegessége ragadt át rájuk, az asszonnyal ilyenkor soha nem beszéltünk a gondokról, és minden ilyen kis apróságnak igyekeztünk megadni a módját. Volt szaloncukor, meg habcsók…

- Hogy micsoda? HUN4212-es közrendvédelmi erőforrás…

- Tudom, tudom, Ritkán Használt Kifejezések Tára. „Habcsók”… „habcsók”, nem találom. Megpróbálom külön. A hab ugyebár rendben, buborékokból álló, fertőtlenítésre gyakran használt anyag. „Csók”… „csók”, megvan. Jószagú klímakatasztrófa! Megmagyarázhatatlan indítékból űzött, illegális testi kontaktus, cseppfertőzés szempontjából az egyik legveszélyesebb érintkezési forma.

- Amindenit! Nos, a többi emberi erőforrás biztonsága érdekében nem tehetünk mást, mint a többszöri kihágás és vírustagadó szóhasználat miatt…

- Szóba sem hoztam semmiféle vírust, de ezt mostanában a hivatalos szervek sem teszik. Mintha eltűnt volna a koronavírus.

- Hogy mi tűnt el? HUN4212-es…

- Igen, igen. Ritkán Használt satöbbi. „Koronavírus”… „koronavírus”, megvan. Nem hiszem el, ez súlyosabb, mint hogy nem lehet parkolóhelyet kapni a Pozsonyi úton! „Koronavírus (rég. orv.) fölemlegetése: az első számú memóriabűn”.

- Önt most azonnal őrizetbe vesszük mint különösen veszélyes szellemi károsanyag-kibocsátót. Azonnal töröljük a közösségi médiából a „Zuckerberg-irányelv” értelmében, az offline közösségi térből való törléséről a Kockázatmentesítési Főhivatal fog dönteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése