2021. április 25., vasárnap

Hogyan hazudik az Orbán kormány 2021-ben?

Elkezdett keringeni a neten egy táblázat, hivatalos magyar kormányzati forrásból, melyből kiolvasható, komoly statisztikailag, hogy a Szputnyik vakcina a csodaszer, veri a Pfizert is, mert százezer kétoltásos Szputnyikosból sokkal kevesebb betegedett meg, mint a százezer Pfizeresből, meg Modernásból. 


Az első, rövid, magvas gondolat: elmennek ezek a... melegebb éghajlatra. 

A Pfizerrel december vége óta oltanak, ráadásul az első két hónapban kizárólag a frontvonalban dolgozó egészségügyiseket, meg a kiemelt kockázati csoportba tartozó idősebb embereket. (Meg szerintem a szűkebb Fideszes elitet). Kétoltásos Pfizeresek valamikor január vége óta vannak. 

Az Astrával később kezdtek oltani, és először azt a pár százezres társaságot oltották vele, akik 65 alatt vannak, de kockázatot jelentő krónikus betegségük van. Én is ezen a listán voltam, de a fertőzés hamarabb ért el, mint az oltás. 

A Szputnyikkal és a Sinopharmmal jóval később kezdtek oltani, kétoltásos szputnyikosok és sinopharmosok néhány hete vannak. Az oltást a se nem idős, se nem ismert krónikus beteg populációnak adják. 

Erre jön a Vakpinainfó és összehasonlítja a halálozásokat. Jó hogy nem azt írják oda, hogy a Szputnyikkal beoltott óvodás kislányoknál egyetlen prosztatarákot sem sikerült diagnosztizálni, és a 70 fölötti férfiakat is hatékonyan védte meg a policisztás ovárium szindrómától. Körülbelül ugyanennyire lenne ez is tudományos.

Mondom ezt úgy, hogy egyébként az a véleményem, hogy ha már itt van az országban a Szputnyik és a Sinopharm, külföldi adatokból az tudható, hogy jó, legrosszabb esetben is értékelhető védettséget adó oltásokról van szó, hadd menjen vele az oltás. Sajnos a kormánypropaganda jól teszi, hogy népszerűsíti őket, mert az azért kiderült, hogy az egészségügyünk nagyon könnyen eléri azt a szintet, amikor az orvosaink és ápolóink hősies erőfeszítésére ellenére hullanak az emberek, mint a legyek. 

Akkor is, ha a Doktor  Miniszter Elnök Úr (nyilván a koronavírusban szerda délelőtt elhunyt, jól néptáncoló amatőr asztaliteniszezők statisztikáit elemezve) az európai középmezőnybe vizionálja az országot két korsó photoshop között. 

Tehát ha van itt vakcina, ami segíti elkerülni a negyedik hullámot, azzal oltani kell. Nem akarjuk azt mondani, hogy ne oltsanak vele. Az előnyökről és a hátrányokról beszélni kell, az oltások hatásosságát kétségbe vonni nem szabad. 

Ennek a táblázatnak, amit most bedobtak, teljesen más célja van. Ahogy megy le a járványgörbe, a kormány kezd felbátorodni, és elérkezettnek látja az időt, hogy a döbbenetesen magas halálozásról, a kórházak udvarán levő hullahűtő konténerekről elterelje a figyelmet. 

A feltalált mese az, hogy az "oltásellenes baloldal" áskálódik az oltások ellen, miközben a jó cár atyuska beoltaná az országot, hát tessék nézni, itt a táblázat hogy melyik a jó vakcina. 

Hamarosan az összes Lászlóné és Ferencné, a facebookos munkásőrök ezzel a táblázattal fognak kardozni, és a teraszos képek után a hollikistvánok és a hidvéghibalázsok is el fogják mondani, hogy a számok nem hazudnak. Azok tényleg nem.

A kormány hazudik, amely a járványnak nálunk olyan fix tünete mint a köhögés vagy a láz. Csak ezek így vagy úgy, de elmúlnak. A hazudozás, az állampolgár hülyének nézése, az nem múlik el.

Egy gyors cáfolat "kicsit" szakmaibb körökből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése