2021. április 1., csütörtök

A bíróságok vége Magyarországon

Miközben mindenki másra figyelt, teljessé vált a bírósági rendszer fideszes megszállása: két napja Áder János a „bírságbajnok” Patyi Andrást nevezte ki a Kúria elnökhelyettesévé, így két olyan ember – Patyi és Varga Zs. András elnök – áll a legfőbb bírói fórum élén, akik korábban egyáltalán nem voltak bírók. 


Patyi nevét a Nemzeti Választási Bizottság elnökeként ismerhettük meg, ezen a poszton már bebizonyította, hogy a végletekig szervilis ember: buzgón utasított el minden népszavazási kezdeményezést, és az sem jelentett neki gondot, hogy a miniszterelnök nyilvánosan megalázta és ráragasztotta a „bírságbajnok” gúnynevet – egy olyan döntésért, amit, amúgy nem ő hozott meg, hanem az NVB többsége. 
Nagyobb baj, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként azt is bebizonyította, hogy remekül ért a közpénzek elherdálásához: a közszolgálat fejlesztése címén sikerült elköltenie legalább 30 milliárd EU-s támogatást, amivel több körben foglalkoztak korábban: 
https://korrupcioinfo.hu/patyi-a-bator/
A hűséges Patyi úrnak korábban saját bíróságot szántak, ő lett volna a Közigazgatási Felsőbíróság elnöke, de ezt az ötletet végül EU-s nyomásra elvetették. Ehelyett azt eszelték ki, hogy a Kúrián keresztül szereznek befolyást a bíróságok felett. Ennek egyik eleme volt Varga Zs. főbíróvá választása, most pedig felzárkózik hozzá Patyi is, hogy együtt elvégezzék a munkát. A szükséges törvényeket már korábban meghozták, az ún. korlátozott precedensrendszerben szinte kötelezővé válnak a Kúria állásfoglalásai az alsóbb bírók számára. Erről Szepesházi Péter ügyvéd, volt bíró írt részletesen:
https://merce.hu/2021/03/02/a-kurian-keresztul-hoditja-meg-a-birosagokat-a-fidesz/
11 évébe tellett a Fidesznek, de végül csak megoldotta, hogy maga alá gyűrje a bíróságokat. Ennek következményeit ma még nehéz felmérni, de semmi jóra nem érdemes számítani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése