2022. december 17., szombat

Infláció Magyarország 2021. november 2022. november

Biztos halálra unjátok már az inflációs statisztikákat. Szerintem meg nem lehet és nem szabad megunni.

Mert itt valami olyan eszelős mesterséges pénzrontás látható Magyarországon, ami jó esetben csak egyszer látható egy életben, olyan alapvető élelmiszerek ára emelkedett 80-100%-os mértékben egy év alatt, mint a kenyér, a tej, a liszt, a tojás, a sajt, ami sehol máshol nem tapasztalható Európában, közel sem ilyen mértékben, tehát ennek CSAK belső oka van, és világos benne az állami szabályozás felelőssége. Nem lehet háborúval meg szankciókkal elkenni, az hazugság. Az okok olyan állami beavatkozások, amelyek nem voltak és nincsenek más tagállamokban.

1. A GDP 20%-át elérő pénzosztás 10-15 éves kamatmentes hitel formájában haverok számára. Ez tiszta forint pénznyomtatás, ami inflációt csinál. (És giga veszteséget az adófizetőknek.)
2. Választások előtti fedezetlen pénzosztás a lakosságnak. Dettó inflációt csinál.
3. Hatósági árak, amelyek veszteségeit más termékek árának megemelésével kellett megkeresni. Inflációt csinál.
4. Kiskereskedelemre kivetett, visszamenőleges büntetőadók, elvették vele a szektor teljes profitját, ami tkp. államosítás, és áremelésre kényszerítette a kereskedőket. Inflációt csinál.
5. Oroszcsicskaság. A nyár végi csúcson való orosz gáz vétel 300 euró körül az adófizetők pénzéből, aminek a szétterülése a gazdaságban inflációt csinál. 

Ezek mind együtt. Az ekkora infláció fő oka nem a háború, hanem a rezsim, az autokrata rendszer, a közlönydiktatúra, más forrás híján inflációs adóztatással fosztja ki az adófizetőket, és főleg a szegényeket.

Ami a grafikonon az inflációs többlet a szomszédos országokhoz képest, az a rendszer sara, nem maradhat említetlen.




https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/PRC_HICP_MANR__custom_4197531/default/table?lang=en

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése