2022. december 7., szerda

Benzin mizéria

Tehát, csak hogy értsd:

𝘼 𝙨𝙯𝙖𝙣𝙠𝙘𝙞ó𝙠 𝙢𝙞𝙖𝙩𝙩 𝙣𝙞𝙣𝙘𝙨 𝙗𝙚𝙣𝙯𝙞𝙣, 𝙙𝙚 𝙝𝙖 𝙠𝙞𝙫𝙚𝙯𝙚𝙩𝙞𝙠 𝙖𝙯 á𝙧𝙨𝙖𝙥𝙠á𝙩, 𝙡𝙚𝙨𝙯.


⛽ Azon szankciók miatt nincs benzin, amely szankciók érvényesítése alól Magyarország mentességet kapott, de hogyha kivezetik az ársapkát, akkor a szankciókat alkalmazó országokból érkező import megoldja az ellátási gondokat. Miért nem érted????

⛽ Közben arról is emlékezzünk meg, hogy a hatóságiárat akkor vezették be, amikor nem hogy szankciók, még háború sem volt.

🤑 Miközben az üzemanyag árán van azért nem kis adóteher is, kb az ár fele. Nekem még mindig a kedvencem, hogy az áfa a jövedékivel terhelt árral számolódik. Ezen a ponton annyira szép, ahogy az olcsó üzemanyagok felett aggódtak, úgy hogy a vállalatok teljes áron tankolhattak, tehát az árfelhajtó hatást igazából nem küszöbölték ki :D

𝙀𝙯 𝙖 𝙩ö𝙧𝙩é𝙣𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙨𝙯𝙚𝙢𝙥𝙤𝙣𝙩𝙗ó𝙡 𝙘𝙨𝙤𝙙á𝙡𝙖𝙩𝙤𝙨.

🚖 Akkor most taxisblokád lesz? Vagy a taxisoknak marad a 480?

❓ Valaki egyszer megkérdezhetné egy ilyen csoportfoglalkozáson az aktuális tekintetes urat, hogy ha most olcsóbb az olaj valódi pénzben, mint volt 2008-ban és mégis másfélszer magasabban kellett meghúzni forintban a hatósági árat és most még áruhiány is kialakult, illetve mostantól több mint kétszer annyiba fog kerülni, mint a gaz gyurcsány legsötétebb napjain, akkor esetleg, talán-talán nincs-e vmiféle felelőssége ebben annak a kormánynak, amelyik 12 éve teljhatalommal vezeti az országot? :)

🛢 Ez mind a szankciós politika miatt van, mi sem mutatja jobban, hogy például az olajembargó mennyire elhibázott, minthogy már a bevezetése elõtt hetekkel hiányt okozott Magyarországon. Annyira elrontott ötlet ez, hogy még a logika szabályait is felrúgja!

💣 Az orosz agresszióra válaszként adott brüsszeli szankciók miatti áremelkedés okán bevezetett üzemanyagárstop pedig három hónappal előzte meg az orosz agressziót!

Eddig 480-ért nem volt, most 641-ért nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése