2021. december 19., vasárnap

Külhoni, brit és németországi választások követeljük 20-20 szavazókör megnyitását!

A magyar kormány gyáva és nem törődik a külföldön élő magyarokkal.
A kormánynak csak egy rendeletet kellene hoznia, hogy megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a Nagy-Britanniában és Németországban élő, Magyarországon lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárok szavazását a 2022-es országgyűlési választásokon!
Angliában közel 160 ezer, Németországban pedig 210 ezer magyar állampolgár él.
A Nagy-Britanniában élő magyarok petíció indítottak (https://szabad.ahang.hu/petitions/tobb-szavazohelyiseget-nagy-britanniaban-1), azért, hogy a magyar külképviselet (a magyar kormány) több (tíz egynéhány) nagyvárosban létesítsen választási irodát és szavazóhelyiséget. Ez nem csupán megkönnyítené a szavazást, de a járványhelyzet miatt most különösen indokolt lenne.


A Nemzeti(?) Választási Iroda napirendre se vette a kérdést. Indoka az volt, hogy ez a kormány feladata. Valóban a kormány feladata. Egyetlen rendelettel és némi többletköltséggel megvalósítható. Ha Nagy-Britanniában és Németország nagyvárosaiban összesen 20 további választási irodával és szavazóhelyiséggel számolunk, aligha több mint 200 millió forint többletköltséggel. 
Miért nem teszi ezt meg a kormány? Mert gyáva (fél a szavazataikból) és nem törődik velük. Miért nem követeljük ezt határozottabban honfitársaink állampolgári jogai és most egészsége érdekében?
Annál is inkább kérdezem, mert a külföldön (nem csupán a fenti két országban) élő magyarok évi közel 1 200 milliárd (1 200 000 000 000) forintot utalnak haza Magyarországra. Ez a nemzeti össztermék (GDP) megközelítően 2,4 %-a! A választási irodák és szavazóhelyiségek létesítése pedig ennek az összegnek két tized százaléka sincs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése