2021. február 4., csütörtök

Állampárt, állam, párt

A közigazgatási államtitkár az ugye a köztisztviselői karrier csúcsa, mikor alulról kezdve, sok közigazgatási szakmunkával felküzdi magát az ember osztályvezetőségig, majd főosztályvezetőségig, majd kinevezik helyettes államtitkárrá, és végül, karrierjének megkoronázásaként a minisztérium közigazgatási államtitkárává. Mindeközben kormányok, miniszterek, politikai államtitkárok és címzetes államtitkárok jönnek-mennek az aktuális politikai erőviszonyok függvényében. Ugye? :) Ja, nem. 

2 szépreményű középcsinovnyik naplójáb.... CV-jéből:

 EU-s államtitkár:

Hat napja az Igazságügyi Minisztérium új EU-s államtitkárává nevezte ki Áder János köztársasági elnök Ökrös Oszkárt.  Az IM honlapján még mindig helyettes államtitkárként szerepel (hagyjuk).  Nem hivatalosan tudni, hogy korábban asszisztensként dolgozott Járóka Lívia EP képviselő mellett.

Ökrös államtitkárnak a neten nincsen elérhető életrajza, nincsen egy előadása, akár egyetlen cikke.  

Semmi, nothing, nichts, nada, ничего.

Azért ez brutál...

Állampárt........ 2. 

"Munkahelyek:
2017- 2018 Fidesz frakció, Szakmai és Koordinációs Főosztály, főosztályvezető" (dr. Janó Márk Ádám) (in: https://2015-2019.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/kozigazgatasi-allamtitkar/jano-mark-adam)

köszi, nincs több kérdés.

a párt beépült az államba. 

1948, 58, 68, 78, 88, welcome back. 

alig egy emberöltő után, a megalvadt kádári struktúrák új erőre kaptak. Hiába, az MHSz-t se kell újratervezni, elég leporolni a régi organicharokat. Nemzeti előjellel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése