2021. február 23., kedd

6 hét

Oltakozó Szt. Cecília tegnap elmondta, hogy újabb variánsok jelentek meg Magyarországon. Ez annyira nem meglepő, mivel politikai határok ide vagy oda, a vírus úgy tűnik híve az európai integrációnak és terjed. Nyilván, ha Szlovákián végigmegy a brit variáns, nálunk is meg fog jelenni, ugyanúgy, mint a többi. 

Néhány olvasónk szerint ez igazából jó Viktoréknak, mert a kivételes állapotok fenntartásával máskor évek alatt levezényelhető disznóságokat csinálnak meg, sőt, ha 2022 tavaszáig elhúznák a dolgot, akkor még a választásokat is manipulálnák ezzel.

Ezzel én csak részben tudok egyetérteni. 

Az biztos, hogy számos disznóságot csinálnak meg, és a járvány elleni védekezésre és helyreállításra szánt EU pénzben elsősorban azt látják, hogy váratlan mennyiségben és sebességgel érkezik pénzt, amelyre rá lehet repülni és rá is fognak.

Az is nyilvánvaló, hogy ha Viktor megteheti, hogy büntetlenül manipulálhassa a választásokat, akkor meg fogja tenni. 

Azonban egyvalamit ne hagyjunk ki a számításokból. A járvány nem a migránsok, Soros, vagy a rezsidémon. Nem képzelt ellenség. Novemberben egyszer már eljutottunk odáig, hogy valószínű napok voltak hátra az egészségügy teljes megrogyásáig. A kórházaink jelenleg is abban az állapotban vannak, mint az a bokszoló, aki az előző menetben háromszor is a padlón volt, és most is épp csak maga elé tudja tartani az ökleit. 

Ha megkapjuk ugyanazt, mint a szlovákok, akkor megint jön az, hogy a nyíregyi temető ravatalozója mögé ki kell rakni a hűtőkonténert. Nyilván lehet bízni két dologban: a tavaszban és az oltásokban. Azzal, ha Pfizerrel oltott egészségügyi dolgozóink nem válnak áldozattá és ha a legidősebbek nem kerülnek be tömegesen, jelentősen könnyebb lehet átvészelni az újabb hullámot. 

De attól még nehéz lesz. Nem feltétlen azért, mert olyan sokan meghalnak, bár azért most megint ugyanott vannak a számok lassan, mint karácsony előtt. 

Lassan reménytelen, évekre hízó várólisták vannak az elmaradó műtétek miatt. A kórházakra ráférne egy alapos nagytakarítás, egy kis levegővétel, mielőtt visszaállnak normál üzemre. Ehelyett van egy csapágyasra hajtott egészségügyünk, amely valószínű újabb sokk-teszt előtt áll. Nyilván, különösen az izraeli eredmények ismeretében látszik a fény az alagút végén, nagyjából hat hetet kell kibírni, amíg elkezd kicsit kitavaszodni és addigra a heti több százezerre emelkedő oltási számok is elkezdik majd éreztetni hatásukat. 

De az a hat hét még borzasztó kemény lesz, főleg hogy a korlátozásokból engedni nem nagyon lehet. Nem azért, mert ezek a korlátozások olyan szuperül át vannak gondolva. Azért nem, mert mostmár ezt nagyjából megszoktuk, ha most átállunk másra, a magyarok azonnal kiskapukat fognak keresni, és egyszerre válik hatástalanná az összes. Ezt a frontot lehet még valameddig tartani, bármilyen megmozdulás a front összeomlását fogja jelenteni. 

Viszont közeleg a március 15, jönnek az első 15 fokos napsütéses hétvégék, amikor az összes kocsmáros kinyitna. Jön a húsvéti bevásárlószezon, amikor az összes bolt kicsit visszarázódna. Tavasszal a legnehezebb fegyelmet tartani, egyszerű biológiai okokból. 

Szóval igen, vannak lehetőségek a lockdownban a kormány számára és ezekkel szemérmetlenül élnek is. Csak azért pontosan tudják, hogy a feszültség nő, és a lockdown egy ponton tarthatlanná válik. Ellentétben azonban a soromigráncsrezsivel, ennek nem akkor van vége, amikor Rogánék úgy döntenek, hogy jöhet egy másik téma. 

Ennek akkor van vége, amikor nem kell naponta 30-40 embert lélegeztetőre kapcsolni. Ez viszont egyáltalán nem a Fideszen múlik, és tartanak is attól, hogy mi lesz, ha a vírus úgy dönt, hogy még 3-4 hetet ráhúz. Valós fenyegetések kezelésére a kormányunk ugyanis nagyjából képtelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése