2023. szeptember 5., kedd

Napelemek és az elszámolás


Sikerült káoszt varázsolniuk a napelemek elszámolása körül. Lassan már tényleg csak az egybites idióták nem látják át, hogy milyen károkat okozott mindenki nagy kedvence, a rezsicsökkentés. 



Két fontos informatikai fejlesztésről (az általános ügyintézési-kapcsolattartási felület és az elektronikus ingatlan-nyilvántartás) derült ki, hogy gondok vannak. Kevésbé diplomatikusan fogalmazva: sehol sem tart egyik sem, a földhivatalinál még a bétateszt is csak egyre tolódó távlati cél.

Napokig tartó bizonytalanság volt azzal kapcsolatban, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek, mi lesz a tanév rendje.

A sokadik padlássöprés keretében fizetőssé tették többek között azokat az utakat, amelyeknek a fő funkciója, hogy ne jöjjenek be az emberek Budapestre dugót csinálni. Majd pár nap múlva ráuszították a Megafont Karácsonyra, hogy hápogjon a dugó miatt.

A MÁV-ról menetrendszerűen (ez az egyetlen dolog, amit menetrendszerűen tudnak) kiderült, hogy most épp az ország #1 kirakatvonalát, a Budapest-Bécsit kéne harmincmilliárdból gatyába rázni, mert már lassújeleket kellett kitenni.

Dübörög a tanárhiány, a “letétbe helyezett felmondások” ha nem is történtek meg ezerszám, hétről-hétre most is tanárok tucatjai hagyják ott a tarthatlanná vált iskolai viszonyokat. Budapesti elitgimnáziumok kajtatnak tanár után, kisebb helyeken örülnek, ha van aki vigyázzon a gyerekekre.



Ha az ember belehallgat a hírekbe, azt találja, hogy rádiókban-tévékben erről alig lehet megtudni valamit. Ma reggel a Bartók rádió:
 a hírekből kiderült, hogy Nevadában egy fesztiválon a szokatlan esőzések miatt a sivatagi por helyett sár van. Közben valaki Orbán-idézetet rak ki egy iskola falára, Lázár János a médiában üzenget a MÁV-nak és Horthy-megemlékezésre megy. Kövér zsidózik. A külpolitikában zajlik a ki tud nagyobb baromságot mondani, megy a pörgés egy orosz tankönyvön…
Mindezek azért, hogy ne tűnjön fel a rossz, semmilyen kormányzás..... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése