2023. szeptember 6., szerda

Kormányozni képtelenek, ezért zajt keltenek......

A napokban Magyarország felvett 1,75 milliárdnyi jó drága euró-hitelt, valószínűleg a ferihegyi reptér megvásárlására. 
170 056 440 000. - Ft  százhetven milliárd ft
(4,44 milliárd euró) ez áprilisban volt ajánlati ár, (51%-ért)  amin most a Bloomberg szerint emeltek is, mert nem fogadták el.....
De 2 milliárd nincs az egészségügy rendbetételére.....

A vásárlásnak amúgy semmi értelme azon kívül, hogy előbb-utóbb ez is “Mészáros Lőrinc” stróman tulajdona legyen.



Lázár János elismerte, hogy a nagyjából 6000 km használatban levő magyar vasútvonal 50%-án sebességkorlátozás van.

Megkezdődött a tanév, számos szülő most szembesül azzal, hogy még a júniusihoz képest is drasztikusan kevesebb a tanár, és a helyzet egyre romlik, naponta mond fel itt-ott egy, két, öt tanár. Heti szinten már tucatnyi-többtucatnyi a csökkenés. Lassan marad 20% értelmes, aki a nyugdíj közelsége vagy a helyhez kötöttség miatt még csinálja, 5% szent őrült, a többi gülüszemű fideszes, aki anno azért ment a tanárképző főiskolára, mert 120 pontból elég volt 70 a felvételihez.

Az infláció “csökken”, valójában ugyanannyi mint eddig, csak a magas tavalyi bázis miatt éves szinten relatíve kevesebbnek mutatható ki.

A KSH zsonglőrködik a számokkal, de valószínűleg a magyar gazdaság még annál is nagyobb recesszióban van, mint amit ki mernek mutatni.


Az EU politika terén is rosszul áll a szénánk, amit leginkább Petike és minisztériuma Ursula von der Leyen irányába küldött, nemzetközi szinten senkit nem érdeklő puffogásai mutatnak.

Miközben Donald Trump - noha toronymagasan vezeti a republikánus elnökjelöltek népszerűségi listáit - egyre nagyobb bajban van, mi lelkesen nyaljuk a seggét, amihez fogható külpolitikai mellényúlásunk kb. azóta nem volt, hogy hadat üzentünk Szerbiának 1914-ben. 

Szokásos hét Magyarországon. 
Mit csinál a Fidesz? Zajt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése