2019. július 3., szerda

Tőled mit loptak el?

Tőled mit loptak el? -kérdezte pár napja egy kommentelő, és hozzátette, hogy tőle bizony semmit. (Orbán és környezetéről volt szó).
Nos, azt hiszem, a kommentelő nagyon téved, ha azt hiszi, hogy az a társaság "csak" az EU-t lopja meg. Lássunk pár példát, és csak a nagyjából:

- Lezsírozott pályázatokkal durván túlárazva lenyúlnak EU-pénzeket: eltelik pár hónap vagy év, az EU ellenőriz, és visszavonja a támogatást, épp most folyik az alkudozás, hogy"csak" 400 milliárd Ft-ot, vagy 1000 milliárdot.https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/05/22/unios_forrasokat_hivnanak_vissza/ Nos, barátom, ezt már nem az fizeti vissza, aki eltette, hanem te meg én, és a többi adófizető. A fiúk jó előre "alaptörvényesítették", hogy, ha az unió büntet, akkor arra akár külön adót is kivethetnek.

- Szerződést kötnek az oroszokkal Paks II-re, szintén az oroszoktól felvesznek rá 3 ezer milliárd Ft-nyi hitelt. Az üzlet fejében egy szűk kör (Mészáros) busás orosz megrendeléseket kap itthon és náluk is. A hitelt barátom te meg én és a többi adófizető meg az unokája is fizetheti vissza jó kamattal.

- Szerződést kötnek Kínával egy soha meg nem térülő méregdrága vasútra, szintén a kínaitól felvesznek rá jó 700 milliárd Ft-nyi hitelt. A vasút megépítését Mészáros kapja, ezzel egyidőben megnő a költség úgy 200 milliárddal. A hitelt barátom te meg én és a többi adófizető és az unokák is fizethetik.

- A lakosság éveken át felvett horribilis összegű devizahiteleket, azt a devizát a Nemzeti Bank váltotta át forintra, a maihoz képest alacsony árfolyamon. A kormány kötelezi a hitelek forintra váltást, olyankor, amikor az árfolyam már sokkal rosszabb. Ebből a Nemzeti Banknak keletkezik 200 milliárd Ft "nyeresége". Azt Matolcsy saját alapítványokba teszi, onnan pedig a család kiszedegeti.

Több is van még, mondjam még? Még mindig azt hiszed barátom, hogy tőled ugyan nem loptak el semmit? És arról még nem is beszéltünk, hogy azokat a pénzeket a te meg az én és a többi magyar polgár javára is lehetett és kellett volna használni.

Szóval: Tőled mit loptak el? A jövőt!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése