2023. június 14., szerda

Annyira kell már a pénzünk.... avagy Kréta üzenet végzős diákok szüleinek

Minden nyolcadik és 12. osztályos és végzős tanuló szülője kapott ilyet a Kréta felületén.....
Nagyon szarba lehet a haza..... 
Már a megtakarításainkra is fáj a foguk.....

Hol is tartunk?

Màr csak Bulgàriàval versenyzünk, balkàni bérekből élünk, holott Európa egyik, a kormànyànak legtöbbet adózó nemzete vagyunk. 
Mindemellett, alig 10 év alatt, kimondani is hosszú, de ÖTVENKÉTEZER-MILLIÀRD forint, azaz 
52 000 000 000 000 forint EU-s tàmogatàst kapott felzàrkózàsra, oktatàsra, egészségügyre, gazdasàgi fejlődésre a magyar "kormàny".
Nem beszélve az eltűnt nyugdíj megtakarítàsokról, letelepedési kötvényekről, adomànyokról, vagy az eladott, kijàtszott földekről, bírtokokról, kastélyokról, végrehajtàs alà vont, és fillérekért elajàndékozott ingó-, és ingatlanokról, stb, stb, stb...
Ha valaki nem értené, vagy képtelen felfogni a szàmokat:
-az oktatàst 1-, azaz egyezer-milliàrdból lehetett volna megmenteni, de legyen az iskolàk korszerűsítésével együtt kétezer-milliàrd.
-az egészségügyet 2, azaz kettőezer-milliàrdból lehetett volna újra ember-, és életbaràttà tenni.
Sajnos, nem jutott ezekre, nem jutott rànk!
Mindeközben, az orbàn csalàd és haverjaik, strómanjaik, ha csak a TOP 50-et nézzük is, a gàzszerelőtől, a fatolvajon àt, a lélegeztetőgép gurukon keresztül, a ZS kategóriàs nemzethy Spielbergig, alsó hangon húszezer-mlliàrdot tettek zsebre. Ahogy írom, szó szerint értve.
Mindeközben "békéről, keresztény értékekről, nemzeti öntudatról, megmentésről, és megőrzésről" szól a sztàlini időket is megszégyenítő propagandàjuk, a sajàt orszàgukat, népüket osztjàk meg, hergelik egymás ellen, és teszik földönfutóvà.
Bohóc vitézek, bebakolva pózoló "keresztény nagyasszonyok", korrupt-, drogos-, qrvàzó "politikusok", dróton ràngatott bírók, ügyészek, és a sajàt csalàdjaikat is kilakoltató karhatalmistàk orszàga lettünk.
Ez az orbàn-rendszer.
A sokat emlegetett "mocskos kommunizmusban" sem merték azt megcsinàlni, amit ezek itt minden gàtlàs nélkül művelnek!
Most kiderült, hogy nincs màr mit lenyúlni, ezért eladnak mindent, ami még Trianon utàn megmaradt, és mindaddig jönnek az új adók, sarcok, emelések, ameddig tényleg bele nem gebedünk!
Te is fizetsz, kedves "fideszes" baràtom, aki ezt a fertőt még mindig fenntartod, éljenzed, vagy elnézed, és azt hiszed, hogy egyszer majd meghàlálják a hűségedet, vagy egyszer majd magàtól minden jobb lesz!
Ha ezt gondolja bàrki is, az a tények tudatàban màr nem naív, hanem inkàbb végtelenül ostoba, aki megérdemli a sorsàt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése