2022. szeptember 1., csütörtök

Osztályfőnöki beszéd 2022. szeptember

Osztályfőnöki beszéd 
2022 szeptember

Kedves Gyerekek! 

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a gyönyörű reggelen, idén én leszek az osztályfőnökötök. Csak nyugalom, én csak fiatalnak nézek ki, de már lassan én is negyven éves leszek, tudom-tudom, még így is nagyon ritka az ilyen fiatal tanár. 


Szeretnék néhány új információt megosztani az új évről. Tibi bácsival mostantól sajnos majd csak az Aldiban találkozhattok, azt mondta, hogy neki így jobb, főleg anyagilag. Remélhetőleg több kolléga már nem kell a helyi szupermarketbe. 

Jelen pillanatban a matekórákat sorsolással fogjuk eldönteni, mikor ki fogja tartani nektek, mert a 30 km-es körzetben már nincs egy matektanár sem. Aki ki tudja számolni milyen valószínűséggel fog Julika néni jönni matekórát tanítani, kérem jelentkezzen az Igazgató úrnál, mert lehet, hogy akkor ő fogja tartani a matek órát. 

Lenne egy nagyon fontos dolog még a kollégákkal kapcsolatban. Jött egy új kémia tanár, Marika néni, óraadó lesz. Ö még az én nagypapámat is tanította, legyetek szívesek kicsit türelmesebbek lenni vele, főleg amíg bejön a járókeretével. De nagyon jól tanít, érdekesek lesznek a kémia órák. 

És igen, igaz a hír, mostantól minden szünet 15 perces! Igaz azért, hogy az összes nyugdíjas kolléga is odaérjen becsöngetésre. 

Remélem mindenkinek sikerült mindenféle füzetet beszerezni. Akinek nem, az legyen szíves szóljon a szünetben, van egy-két dolgozatfüzet, ami szinte teljesen üres. 

Küldtem üzenetet a szüleiteknek a Krétán keresztül. Nyugodtan költsék el a második augusztusi családi pótlékot, vagy tegyék félre majd a rezsire, mert abból nem tudunk elmenni a szomszéd településre sem osztálykirándulásra. Szóval idén is gyalogtúrát teszünk a közeli erdőbe. (Oda amúgy is lehet télen majd többet megyünk.)


Nagyon fontos! Ha valaki most kap(na) mobiltelefont, csakis vodafone-os előfizetést vásároljon, mert a bérünket a telekommunikációs cég bevételéből - extra profitjából - fogják emelni. Tessék szólni otthon, hogy ha anyu és apu támogatja a munkánkat, akkor ők is legyenek 70-esek! 

Jut eszembe, bér. Sajnos idén decemberben nem fogok tudni saját zsebből ajándékot venni nektek, de én sem szeretnék kapni semmit. Beszéltem Tomika apukájával, nekik passzív házuk van, hozzájuk mehetünk majd melegedni, ha esetleg télen semmilyen fűtés sem lesz. 

Az ősszel sokat fogunk a számítógépek előtt ülni. Ugyanis nem csak az, hogy a számítógépek pluszban fűtenek, de extra teszteket is fogunk kitölteni rajtuk. Úgyhogy most a 2 évente kompetenciából lett, évente 2 kompetencia. 

Józsika, most még nem kell pulóver, még kint is meleg van, és higgyétek el gyorsan hozzászokunk ahhoz a 20 fokhoz.
 
Amúgy meg a kormányunk nagyon egyszerűen reagált a kockás ingünkre – mehetünk fát vágni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése