2014. november 24., hétfő

Kell már a maradék nyugdíjpénz is.... Hogy ro.....tok meg!

Mindegyik vezetőnk köztörvényes bűnöző, (vagy tud és hallgat a bűncselekményekről, de akkor meg bűnrészes) ezentúl az összes tüntetésre elmegyek és lázítok az interneten és mindenhol, hiszen a blogom is félig-meddig ezért született meg 3 bejegyzéssel :  2011. február 1., kedden. 

Varga Mihálynak a félszázezer magán-nyugdíjpénztári tag kétszázmilliárd forintnyi vagyonára fáj a foga. Más ésszerű magyarázata nincs annak az általa beterjesztett törvénymódosító javaslatnak, amellyel megfojtaná a maradék négy magánkasszát, és rátenné a kezét a tagság vagyonára.

Ahogy azt elődje, Matolcsy György tette 2011-ben 3000 milliárd forint „kommunizálásával”. Akkor is, most is országgyűlési választások után, a kétharmad védernyője alatt történt az einstand. Az ötlet megszületésénél bábáskodó Naszvadi György államtitkár akkor tartotta a PM utolsó nyilvános sajtótájékoztatóját. Még kérdezni is lehetett. A most hetvenéves proaktív államtitkár a nyugdíjkérdések iránt érzéketlen volt: a költségvetésnek kell a pénz – érvelt.

A pénz, mint tudjuk, elfüstölt. Annyira profi módon sikerült csökkenteni vele az államadósságot, hogy az GDP-arányosan 80-ról 85 százalékra nőtt. A varázslót, aki mindezt elintézte, a Magyar Nemzeti Bank elnökévé nevezte ki Orbán Viktor. Szerencsére most sok vizet nem zavar. Miután lezárta a kamatcsökkentő ciklust, beiratkozott az egyetemre, hogy tudást szerezzen, s hivatali óráit azzal töltse, hogy a maga magasztalására tankönyvet írjon Az unortodoxia kiskátéja munkacímen.

Amit majd az MNB devizatartalékán szerzett – amúgy a népet megillető – árfolyamnyereségből létrehozott tanintézményekben fognak okítani szerencsétleneknek – luxuskörülmények között. Nem járunk messze a valóságtól, ha abból indulunk ki, hogy a 3000 milliárdos jövőlenyúlás unikum volt a honi demokráciában. A reálhozamként visszadobott morzsa pedig kegyúri osztalék a Magyarország Zrt. történetében.

Amit persze szintúgy megköszönhetünk Orbánnak, aki most fejedelmi egyes számban nyilatkoztatja ki (visszaadok, visszaadunk ezermilliárdot a devizahiteleseknek”), mi is a jó a magyarnak. De a közelmúlt tüntetései igazolták, hogy már nem mindenki bólogat úgy, mint Mészáros Lőrinc friss felcsúti kolbászkirály mangalicatelepének lakói. Ők is, mi is érezzük a böllér szagát. Nekik és közülünk is sokaknak nem lesz se nyugtunk, se normális nyugdíjunk.

Selmeczi Gabriella volt nyugdíjvédelmi megbízottnak pedig innen is üzenjük, tanulmányozza át alaposan azt a jogerős ítéletet, amely szerint a magánnyugdíjpénztárak nem tőzsdézték el a tagok befizetéseit. De Varga Mihály se aludjon nyugodtan, a magánkasszák kinyírásával éppen most tuszkol egy olyan csontvázat abba a bizonyos szekrénybe, amelyet ha egyszer számon kérői kinyitnak, mamutnagyságú torzó elől kell majd elugraniuk.

Az Orbán-kormány csontvázügyi miniszterének szavatossági (hitelességi) ideje is lejár. S hogy kár-e érte? Nézzük meg az egyéni nyugdíjszámlánkat, és döntsük el. Hogy ilyen még ma sincs, pedig szentül megígérték, hogy lesz? Van jövőnk, csak a nyugdíjpénzt lopták ki belőle? Emlékezzünk, Orbán Viktor választási programként azt ígérte: folytatjuk. Már látjuk.

Szóval, ezért megyek el a tüntetésekre és buzdítok is erre mindenkit és teszek szóvá minden mutyit és milliárdos lenyúlást:

Emil Gustav Friedrich Martin Niemöller:


NémetFordítás
Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Kommunist.
Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Gewerkschafter.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Als sie die Sozialisten einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Sozialist.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Als sie die Juden einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Jude.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.
Als sie mich holten,
gab es keinen mehr,
der protestieren konnte.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése